Andre populære dansestiler

Posted by: admin

January 4th, 2015 >> Swing, Zumba

Sportsdans er en av de mest populære danseformene i Norge. Sportsdans utøves først og fremst som en konkurranseidrett, men mange danser også mest for treningens skyld. Innen sportsdans skal utøverne danse ti ulike danser, og det kåres vinnere innen enkeltdanser, og sammenlagt. Sportsdans er populært blant barn og ungdommer, og Norge har tatt mange medaljer i internasjonale mesterskap.

 

 

Zumba er en treningsform som kombinerer aerobic og dans. Dansestilen ble skapt på 90-tallet, og har blitt populær verden over. Ettersom man utfører dansebevegelser, trener man hele kroppen på en effektiv måte. Når man har det morsomt, er det også lettere å presse seg selv litt ekstra, og dermed får man enda mer ut av treningen. Kurs i zumba arrangeres på treningssentre over hele landet, og kursene er inndelt i ulike nivåer, fra nybegynnernivå til avansert nivå, slik at man kan utfordre seg mer og mer etter hvert som man lærer trinnene og bevegelsene. Trening til musikk er alltid motiverende, og zumba trener både kondisjon, styrke, bevegelighet og balanse.

Swingdans brukes mest som rekreasjon, ikke trening, selv om det også arrangeres konkurranser innen swingdans. Swingdans er et fellesnavn på flere ulike dansestiler. Alle disse stilartene er pardanser. Swingdansen oppsto samtidig med swingjazzen, på 20-tallet og 30-tallet. Dansestilen stammer fra USA, men bredte seg over hele verden, sammen med rock and roll-musikken. Det finnes både standardiserte swingdanser og folkelige former som utøverne ofte lærer seg på egen hånd. Det arrangeres også mange swingkurs i Norge, både for barn og voksne.

This entry was posted on Sunday, January 4th, 2015 at and is filed under Swing, Zumba. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.