Skal vi danse?

Posted by: admin

January 8th, 2015 >> Dansekonkurrans

Dansekonkurransen Skal vi danse har gått på TV2 i 10 sesonger. Konkurransen er basert på det britiske TV-programmet “Strictly Come Dancing”, og konseptet går ut på at kjente personer skal danse sammen med profesjonelle dansere. Hver uke får parene utdelt en ny dansestil, og de skal framføre dansen på direktesendt TV. Parene blir vurdert av et dommerpanel. Deretter er det TV-seerne som avgjør hvilke par som går videre, gjennom å sende SMS og stemme på utøverne. Det paret som får færrest stemmer hver uke, går ut av konkurransen.

 

 

Den første sesongen av den norske utgaven av Skal vi danse hadde premiere 15.januar 2006. Den tiende sesongen ble sendt høsten 2014. Programserien har gode seertall i Norge, og mange følger med favorittparene sine hver uke. Det blir også skrevet mye om serien i ukeblader og aviser. Mange kjente nordmenn har deltatt i de ti sesongene, både skuespillere, politikere, idrettsutøvere og andre kjendiser. Sesong 10 ble vunnet av Agnete Kristin Johnsen, og de gode seertallene kan tyde på at TV2 kommer til å lage flere sesonger av konkurransen. Skal vi danse er så pass populært, at man til og med kan spille på sitt favorittpar på oddssider. Der lister ekspertene opp de parene de anser for å ha størst sjanser til å vinne.

 

Man trenger selvsagt ikke å satse penger på favoritten sin for å følge konkurransen, men det kan likevel være morsomt å sjekke oddsen for dem man holder med, for å se om ekspertene har troen på dem eller ikke. Ettersom det er seerne som avgjør hvem som vinner, kan man selv være med på å påvirke resultatet. Dersom favorittparet man heier på har dårlige odds, kan man stemme litt ekstra på dem, og hjelpe dem videre i konkurransen. På den måten kan oddsene til favorittene endre seg underveis.

This entry was posted on Thursday, January 8th, 2015 at and is filed under Dansekonkurrans. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.