Store dansekonkurranser i Norge

Posted by: admin

January 13th, 2015 >> Dansekonkurrans, Sportsdans

Dans er en populær treningsform, og det arrangeres mange dansekonkurranser i Norge, både for par og enkeltdansere. De fleste norske konkurransene blir arrangert av Norges Danseforbund, og på nettsidene til danseforbundet finner man også informasjon om ulike dansekonkurranser og dansestiler. Konkurransedans deles inn i ulike grener. IDO-grenene inkluderer mer moderne danseformer, mens sportsdans kanskje er den mest kjente formen for konkurransedans.

 

 

Dansekonkurransene Grenland Cup og Norway International er store og kjente arrangementer som man også kan lese om på nettsidene til danseforbundet. Dance Revolution er en årlig serie med dansekonkurranser. Man finner en terminliste over disse konkurransene på nettsiden dansekonkurranser.

 

Sportsdans er den mest populære konkurransedansen i Norge, og her konkurreres det både på klubbnivå, lokalt, regionalt og nasjonalt. Det konkurreres også i mange aldersgrupper, og de yngste deltakerne er ganske unge. NM er den viktigste konkurransen nasjonalt, og det arrangeres NM innen flere ulike grener, som sportsdans, swingdans, boogie-woogie, disko og akrorock, bare for å nevne noen. Norges Danseforbund har også mer informasjon om de ulike danseformene.

 

Dansekonkurranser kan også være mer uformelle, som tv-serien Skal vi danse, der kjendiser danser med profesjonelle selskapsdansere, og seerne stemmer på sine favoritter. Det paret som står igjen til slutt, blir vinner av sesongen. TV2 har allerede laget 10 sesonger av denne serien, og det kommer antakelig enda flere. Konkurransen er basert på et britisk konsept, og lokale varianter av denne serien har slått an i store deler av verden. Serien sendes i mer enn 30 ulike land.

This entry was posted on Tuesday, January 13th, 2015 at and is filed under Dansekonkurrans, Sportsdans. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.